Pályázatok


TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00225 Megtartó étékek – innovatív környezet

A Német Nemzetiségi Önkormányzat pályázatot nyújtott be és támogatást nyert a TOP-7.1.1-16 Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhíváson helyi németség a tárgyi emlékek és szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas közösségi tér kialakítására.

 A projekt alapvető célja:

A fejlesztés által egy esztétikus, a XXI. század színvonalán kiszolgálni képes közösségi tér jön létre. Nemzetiségi hagyományainkra épülő értékmegőrző közösségi tér, amely széleskörű, színvonalas, kulturális és szabadidős lehetőségeket biztosít a helyi németség és a város lakói számára.

Kedvezményezett: Német Nemzetiségi Önkormányzat Mezőberény
Projekt összköltsége: 5.500.000.- Ft
Támogatás intenzitása: 100%
Projekt megvalósításának időtartama: 2020.02.15-2022.02.15

 

 

 

Épületrész balesetmentesítése, felújítása

 

Magyarország Kormánya, illetve a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága felhívást tett közzé „Nemzetiségi célú beruházási, felújítási és karbantartási tevékenységek 2022. évi költségvetési támogatása” támogatási cél megvalósítás érdekében. A Német Nemzetiségi Önkormányzat Mezőberény pályázatot nyújtott be „Épületrész balesetmentesítése, felújítása” címmel NBER-KP-1-2022/1-000284 pályázati azonosítószámon. Az Önkormányzat 1.973.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A beruházás során a főépület hátsó részének falazat felújítása valósult meg. A főépület biztonságossá vált, így az Önkormányzat folytathatja a célját: a németség kultúrájának, hagyományainak, értékeinek megőrzését, ápolását és továbbadását a jövő generáció számára.