Segítséget nyújtunk a kárpótlás igényléséhez

Szerző: Mezőberény NHE Admin | Létrehozva: 2016-08-17 08:56 | Kategória: Általános

Friss információk a német állam által nyújtott kárpótlásról!

A német állam kárpótlást fizet azoknak, akiket német állampolgárságuk vagy német nemzetiségük miatt 1939. szeptember 1. és 1956. április 1. között kényszermunkára  köteleztek. A kárpótlás csak civilként végzett kényszermunka után jár, a hadifogolyként végzett kényszermunka nem jogosít a juttatásra. A kárpótlást az egykori kényszermunkás (málenkij robotos) kaphatja meg, ill. annak özvegye vagy gyermeke, ha az érintett személy 2015. november 27-e után halt meg.

A német állam kárpótlást fizet azoknak, akiket német állampolgárságuk vagy német nemzetiségük miatt 1939. szeptember 1. és 1956. április 1. között kényszermunkára köteleztek. A kárpótlás csak civilként végzett kényszermunka után jár, a hadifogolyként végzett kényszermunka nem jogosít a juttatásra. A kárpótlást az egykori kényszermunkás (málenkij robotos) kaphatja meg, ill. annak özvegye vagy gyermeke, ha az érintett személy 2015. november 27-e után halt meg.

 

A kárpótlást Írásban, német nyelven, formanyomtatványon kell kérvényezni és elküldeni a következő címre:

Bundesverwaltungsamt, Außenstelle Hamm, Alter Uentroper Weg 2, 59071 Hamm, Deutschland.

A kérelem formanyomtatványa letölthető a honlapjukról www.bva.bund.devagy www.bmi.bund.de


Érdeklődni telefonon a következő telefonszámon:+49 (0)22899 358 9800 vagy e-mail-en az adz@bva.bund.de címen lehet.

 

A 2500 eurós (750 ezer forintos) egyszeri juttatás 2017. dec 31-ig kérvényezhető.

 

A kérelmezések minél kisebb költséggel járó és zökkenőmentes lebonyolítása érdekében, a Mezőberényi Német Hagyományápoló Egyesület szeretne segíteni mindazoknak, akik azt egyedül megcsinálni nem tudják. Vállaljuk a nyomtatványok letöltését, segítünk kitölteni és postázni azt. 


A kérelmezés jogosultságát igazolni kell, így kérjük, hogy keressék elő azokat a dokumentumokat, amelyek a kényszermunkáról szólnak, mert ezeket majd csatolni kell.

Egy kis türelmet kérünk mindenkitől, szólunk, hogy mikor tudjuk elkezdeni a lapok kitöltését. Arra is számítani kell, hogy a kérelmezések németországi elbírálása egy hosszadalmasabb folyamat lesz, és nem azonnal kapunk arra választ.

Mindenkit arra kérünk, ha kérdése van, keressen minket a 06- 30-6920-411-es telefonszámon!

 

Kisari Miklósné
MNHE elnöke

 

Cimkék: A hírhez nem tartoznak címkék
blog comments powered by Disqus