Parlamenti választás

Szerző: Mezőberényi NHE szerkesztő | Létrehozva: 2018-02-10 20:43 | Kategória: Általános

Kedves Mezőberényi Németek, Svábok!

Közeledik a parlamenti választások ideje. Ez a nemzetiségek szempontjából is fontos, mert lehetőségünk van nemzetiségünk parlamenti képviselőjére is szavazni. Jelenleg Ritter Imre országgyűlési szószólóként eredményesen képviseli érdekeinket. Kellő számú szavazattal választott képviselőnk a parlament teljes jogú tagjaként tudná érdekeinket érvényesíteni. 
 

A nemzetiségi névjegyzékbe eddig 118 mezőberényi lakos kérte felvételét, a regisztráció „B” pontját azonban csak kevesen jelölték meg. Ezt azt jelenti, hogy a legtöbben csak a helyi nemzetiségi képviselőkre jogosultak szavazni (legközelebb 2019-ben), országgyűlési képviselőre nem. Fontos lenne minden németnek (családtagoknak, rokonoknak, szimpatizánsoknak) regisztrálni, kérni a nemzetiségi választási névjegyzékbe való felvételét olyan módon, hogy a „B” részt is jelölje meg. Ehhez újra kell regisztrálni azoknak is, akik már szerepelnek a névjegyzékben. A regisztráció az alábbi linkről indítható. 
https://kerelem.valasztas.hu/…/MagyarCimKerelemInditasa.xht…
A mezőberényi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Mezőberényi Német Hagyományápoló Egyesület vezetősége segítséget nyújt a regisztrálásban azoknak, akik kérik.
Az alábbi elérhetőségeken kérhet segítséget és tájékoztatást: 06-20-2591742, 06-30-6920411

Cimkék: választás  
blog comments powered by Disqus