Kiállítás

Szerző: Mezőberény NHE Admin | Létrehozva: 2014-10-03 23:33 | Kategória: Általános

Gulyás Imréné önálló kiállítása

Gulyás Imréné Lédig Magdolna népi iparművész munkáiból Szőnyegből szőtt álmok címmel 2014. október 3-án nyílt kiállítás az Orlai Petrics Soma  Kulturális Központban. 


Siklósi István polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, Mezőberény várossá avatásának 25. évfordulója alkalmából megtartott rendezvények több népművészeti alkotóra hívták fel a figyelmet, a város büszke lehet rájuk.

 

Pál Miklósné, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének elnöke megnyitójában elmondta, Mezőberényben 14 népművészeti alkotó tevékenykedik, köztük hárman kapták meg a Népművészet Mestere címet. Gulyás Imréné Magdika ugyan szerény, de a munkái egyediek, sajátos szövési technikával és színvilággal. Szövőszakmunkási bizonyítványt a berényi szövödében szerzett, a Csabai Szőnyegszövőben ismerkedett meg a kézi szövéssel. Nyugdíjba 1993-ban vonult, akkor érkezett el számára a szabad alkotás ideje. Kitartó munkája eredményeként önálló stílust alakított ki. Alkotásait folyamatosan minősíttette, így 2006-ban, 66 évesen megkapta a Népi Iparművész minősítést, illetve 2000-ben és 2004-ben az Országos Textiles Konferencián első és második helyezést ért el. Az Országos Népművészeti Kiállításon két alkalommal is bronz oklevelet kapott.

 

A tárlat november 3-ig tekinthető meg.    

   

A megnyitóról készült fotók a képtárban.    www.mezobereny.hu

blog comments powered by Disqus