Kárpótlást igénylők, figyelem!

Szerző: Mezőberény NHE Admin | Létrehozva: 2016-09-25 15:26 | Kategória: Közlemények

Ezek a szükséges dokumentumok! 

Kérjük a mezőberényi málenkij robotosokat illetve segítő hozzátartozóikat, hogy a német állam által fizetendő kárpótláshoz a következő dokumentumokat keressék elő:
1. Személyi azonosságot igazoló dokumentumok (szem. ig., lakcímkártya, születési anyakönyvi kivonat). A hitelesítést a Polgármesteri Hivatalban kell elvégeztetni! 
2. Származást igazoló okmány (a Mezőberényi I. ker. Evangélikus Egyházközség - a német egyház - adja ki, de ezzel még várjanak, mert az anyakönyveket digitalizálni vitték a levéltárba. Amint végeztek vele, szólok).
3. Családeredetre vonatkozó dokumentumok (pl. régi imakönyv lapjának másolata a családra vonatkozó német feljegyzésekkel, német iskoláról bizonyítvány, stb.).
4. Banki igazolás
a számlatulajdonos neve, IBAN és BIC szám
5. Rövid önéletrajz,
benne részletes leírás a család németségéről, hova és mikor vitték el málenkij robotra, mikor tért haza, milyen munkát végzett, milyen betegséget szerzett, milyen volt az élelmezés, stb.
6.Ha a jogosult helyett más adja be a kérelmet, közjegyző vagy bíróság által készített meghatalmazás kell.
A Köhler Julika-Csávás István által összeállított könyvból kimásoljuk a személyekre vonatkozó adatokat, leírásokat és rövid fordításukat csatoljuk.
A szükséges anyagok fénymásolásáról, fordításáról és a nyomtatvány kitöltéséről a Német Hagyományápoló Egyesület gondoskodik, de amennyiben bárki segítséget szeretne nyújtani, átérezve az ügy fontosságát, köszönettel fogadjuk.
Amennyiben lehet, tájékoztassák az érdekelteket és ha a szükséges papírokat összeszedték, várjuk jelentkezésüket. Bármi egyéb információról értesítést küldünk.
A MNHE nevében
Kisari Miklósné
06-30-6920-411

 

Cimkék: A hírhez nem tartoznak címkék
blog comments powered by Disqus